сряда, 22 октомври 2008 г.

Самоков,Лагер и Софийски маратон ..

Очаквайте подробности ...

вторник, 22 април 2008 г.

ВРЪБНИЦА 2008 и ВИДИМА 2008

Отлично се предсравиха състезатели на UNIVERSAL на два от най-силните шосейни пробега в България. На 19 април в София се проведе третия поред пробег "ВРЪНИЦА" като в столицата се събраха всички най-добри български бегачи. На следващия ден атлетите се срещнаха в центъра на град Севлиево, за да определят победите в шосейния пробег "ВИДИМА". Държавтана шампионка на 800м за девойки младша възраст в зала от тази година - Симона Миланова нямаше проблеми с конкуренцията и спечели, и двата старта с огромна разлика, и през двата дни подгласнички и бяха Златомира Митева(ск Черно Море - Варна) и Маринела Нинева(Дряново)
Бронзов от "ВРЪБНИЦА" и сребърен медал от "ВИДИМА" при девойките старша е равносметката за Савина Стоянчова от двете надпревари, като и в двата старта победилка стана Марина Димитрова( Локомотив 55 Го)
По една победа си разделиха Цветан Цветанов от UNIVERSAL и Денислав Димитров (Сап. Баня) Цветанов успя да победи съперника си с една десета на "ВРЪБНИЦА", но загуби в страхотна битка на финала в Севлиево. При мъжете в Севлиево стартира и специалиста в бягането на 800м Йордан Кралев(UNIVERSAL) и завърши на престижното 6 - място.
СНИМКИ ОТ СЪСТЕЗАНИЯТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В ГАЛЕРИЯТА.

петък, 18 април 2008 г.

ТРИ ОТ ТРИ В ДРЯНОВО!!!

Три златни медала спечелиха тримата състезатели на universal взели участие в турнира на писта провел се на 13 април в град Дряново. Симона Миланова не остави никакъв шанс на съперничките си при девойките младша възраст, като пробяга дистанцията от 1500м за 5.15мин. 5.13мин бяха нужни на Савина Стоянчова, за да победи девойките старша възраст. Втора се нареди Теодора Петрова (Шумен), а трета завърши представителката на домакините Мариана Димитрова. Третият състезател на universal участвал на състезанието - Цветан Цветанов, победи юношите младша възраст с резултат 4.30мин. Втори в тази възраст остана Ерсел Васви от Нови Пазар.

сряда, 5 март 2008 г.

ШЕСТИ НАЦИОНАЛЕН ШОСЕЕН ПРОБЕГ МЕЗДРА 2008г.




За шеста поредна година в град Мездра се проведоха шосейни надбягвания по случай националния празник - 3 март.
По традиция трасето е в центъра на града, което дава възможност на много хора да наблюдават надпреварата на атлетите по обиколката от 500м.
В тазгодишното издание на състезанието състезателите на universal доминираха в почти всички възрастови групи.
Не се намери достатъчно сериозна конкуренция на Симона Миланова при девойките младша възраст и тя необеспокоявано спечели финиширайки с огромна преднина пред втората Моника Георгиева (лок 55 ГО)
При юношите младша Цветан Цветанов не остави никакъв шанс на съперници си. Втори се класира представителя на локомотов 55 ГО - Антон Манов, а трети е държавния шампион на 3000м от зимата Стоян Владков (лок. дряново)
Въпреки умората от участието на балкаския крос два дни по рано за Савина Стоянчова не беше проблем да спечели първото място при девойките старша възраст. Доминацията на universal в тази възраст беше пълна след като Симона Миланова с втория си старт за деня успя да се класира на второ място.
Няколко минути след като победи младшата Цветан Цветанов се класира и трети при старшата възраст, като беше победен от Андрей Сафонов (нови пазар) и Пламен Иванов (лок дряново). На 5 място в тази група завърши Димитър Тасев.

неделя, 24 февруари 2008 г.

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ВИЦЕШАМПИОН НА КРОС


На 23.02.2008г. в град Шумен се проведе държавното лично-отборно първенство по крос кънтри за всички възрастови групи. Отбора на universal беше представен от 4 състезателя, като най-предно класиране записа Цветан Цветанов. Той стана вицешампион при юношите младша възраст (4км). Шампион е Денислав Димитров (Сап. Баня),а бронза остана за Ерсел Васви (Нови Пазар)
Савина Стоянчова се нареди 4-та при девойките до 23год. като с това си класиране си осигури място в националния отбор за балканското първенство по крос в турския град Коджаели. Победител в тази възраст е Ваня Нетова (КЛАСА) следвана от съотборничката си Марина Петкова и Ивета Сотирова (Академик сф.)
Другите двама предтавители на universal също завършиха на 4 място. Симона Миланова остана на крачка от медалите при девойките младша възраст, а Димиър Тасев измина късата дистанция при мъжете от 4км за 14.29мин. и също е 4-ти. Шампион тук е най-добрия българки бегач в последните години Станислав Ламбев (Евър-Варна), негови подгласници са Йоло Николов (Мездра) и Калин Щърков (Локомотив сф)
снимки от състезанието може да видите в галерията.

сряда, 20 февруари 2008 г.

ТРИ БРОНЗА ПРИ СТАРШАТА ВЪЗРАСТ


С актив от 3 бронзови медала и 3 пети места завърши отбора на universal, ДИП за юноши и девойки старша възраст в зала 2008г.
Савина Стоянчова се нареди 3-та на 3000м с резултат 11.02.75мин. Симона Миланова пробяга 800-те метра при девойките за 2.26.35мин., което беше достатъчно за 3-то място. Третия бронз беше спечелин от щафетата 4x400м юноши. Квартета в състав - Христофор Стойчев, Евелин Милев, Цветан Цветанов и Димитър Тасев финишира за 3.35.21мин.
Цветан Цветанов се класира 5-ти на 1500м и 3000м съответно 4.18.71мин и 9.19.89мин. , което е негов личен рекорд.
Отново 5-ти, но на 800м се класира и Димитър Тасев, той финишира за 2.01.60мин.

понеделник, 11 февруари 2008 г.

ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ МЕДАЛИ ОТ ДИП ЗА МЛАДША ВЪЗРАСТ



С пълен комплект медали - златен, сребърен и бронзов завършиха състезателите на universal ДИП за юноши и девойки младша възраст в зала.
Очаквано Симона Миланова спечели титлата на 800м при девойките, като спря хронометрите на 2.25.55мин. и остави на повече от 10м. зад себе си втората Моника Георгиева (Лок.55 ГО)
При юношите на 1500м Цветан Цветанов остана на 2-ро място, след като беше победен в последните метри от Денислав Димитров (Сап. баня) 4.16.96мин.срещу 4.17.48мин.
На 3000м при юношите след страхотна битка на финалната права Цветанов се класира 3-ти с резултат от 9.28.43мин., а победител стана представителят на Дряново Стоян Владков.
14 годишната Веселина Христова преодоля 5.02м. на скок дължина и се класира 5-та при 3 години по-големите девойки.

сряда, 6 февруари 2008 г.

САВИНА СТОЯНЧОВА С 4 МЯСТО НА 3000м


Новото попълнение в отбора на universal Савина Стоянчова се класира на 4-то място на 3000м при жените на държавното първенство за мъже и жени в зала. Тя измина 15-те обиколки в зала "Фестивална" за 11.03.28мин. Победителка в дисциплината стана студентката в НСА Ваня Нетова с резултат 10.23.52мин.
При мъжете щафетата 4X400м на universal в състав - Христофор Стойчев, Евелин Милев, Йордан Кралев и Димитър Тасев се класираха 5-ти с постижение от 3.34.59мин.

вторник, 5 февруари 2008 г.

един медал и два финала при 14 годишните


Един медал и два финала е равносметката за състезателите на universal от държавното първенство за момичета и момчета до 14 години в зала.
Веселина Христова (на снимката) спечели бронзов медал на скок дължина при момичетата с резултат от 4.83м., което е с 24 сантиметра по-малко от личния и рекорд - 5.07м. Няколко часа преди финала на скок дължина, Христова се нареди 5-та в този на 60м пр. с резултат от 10.62сек.
Другата състезателка на universal, която участва на финал е Златка Василева. Тя се класира на 6 място в силната конкуренция на 60м. Възпитаничката на Милка Караджова финишира за 8.61сек.
Щафетата 4X200м момичета на universal (Иванова, Христова, Дакова, Василева) се нареди на 7 място в крайното класиране с резултат 2.06.6мин.