Резервирайте на тел: 0888 703355

За нас

Пейнтбол клуб Меле разполага с единствен по рода си закрит терен, подходящ за организация на пейнтбол игри през всичките четири сезона. Игрището е с големина 2 000 кв.м., което прави възможно реализирането на събития както от по-малки, така и от по-големи групи. Залата е снабдена с ефектно осветление и е отдалечена от жилищни сгради и това прави нощните игри атрактивна опция. “Халето” е нов, обновен комплекс от ръчно изработени съоръжения, съобразени специално с особеностите на терена. Укритията са в стил “виетнамско селище” и са изцяло от естествени материали.

Клубът организира дневни и нощни пейнтбол игрипейнтбол рожден дентийм билдинг пейнтбол и др.

ПЕЙНТБОЛ В СОФИЯ

Обичате ли да се забавлявате? 

Харесвате ли различните забавни игри? 

Сигурно няма човек, който да даде отрицателен отговор на тези въпроси. Във всеки  възрастен живее по едно дете, запалено по занимателните игри, които гарантират  удоволствието от приятно прекараното свободно време.  

Във времето на детството игрите зареждат с оптимизъм и настроение, а споменът за тях поражда носталгия по това отминало време у порасналите деца. Динамиката и креативността  на днешния ден и развитието на технологиите  позволяват да се създадат игри,  които обсебват вниманието на малки и големи. Между разнообразните предложения се откроява играта пейнтбол. Какво представлява пейнтболът? 

Пейнтбол – един съвременен вариант на игрите от детството на порасналите вече деца 

Тази игра е осъвременена  версия на познатата в миналото на всички „Стражари и апаши”. Съществуват и компютърни аналози на това незабравимо забавление.  

Пейнтболът обаче е само реплика на познатите игри, той се различава от тях с това, че е по-трудна игра, а това значи по-реалистична, защото трудността доближава всяко забавление максимално до живия живот. Да се справиш успешно с предизвикателствата в играта, означава, че можеш да се справиш успешно и с предизвикателствата на живота. Това е страхотно, нали? 

Пейнтбол означава и повече креативност, възбуждане на въображението, което е вълнуваща възможност за всеки истински играч. Човек, който обича многопосочната игра. Такава игра, която изисква бързина – в мисленето и действието. Играта,  изискваща стратегически поглед и най-вече,  утвърждаваща екипната работа. По тази причина е подходяща не само за деца, за да развие у тях тези безценни за живота качества, но и за възрастни. По време на тиймбилдинги, пейнтболът създава чувство за принадлежност към една общност, каквато е екипът, в който всеки индивид работи, играе и живее активно. 

Невероятната магия на играта пейнтбол се крие и в нейната многоцветност. Можем спокойно да я наречем и игра на цветове, защото основното действие  води до пръскане с гъсти цветни бои. 

Възникване на играта пейнтбол. Същност,  видове, правила и екипировка. 

Началото на играта не е скрито далече назад във времето. Едва преди 38 години на създателите на играта им хрумва да организират забавление с дебнене на противника. Най-напред играта получава друго име – „ Превземи знамето!” Състои се в стремеж да се превземе знамето на противниковия отбор и с него екипът от играчи да се завърне в своята база. 

 На следващата година пейнтболът е вече игра за национално оцеляване. Отворени и затворени игрища се появяват едно след друго, а играта се пренася от Американския на Европейския континент. Фактът, че тази игра се практикува в 40 страни от цял святот хора на различна възраст, професии и начин на живот я прави универсално средства за забавление. 

Същност на играта пейнтбол   

Това е игра, която представлява стрелба със специални газови пушки, наречени маркери, които изстрелват сферични топчета чрез струя въглероден двуокис или сгъстен въздух под налягане. Топчетата са всъщност два тънки слоя от желатин, в който се намира течна боя на водна основа в различни цветове. Когато изстреляното топче се сблъска по пътя си в някаква преграда, желатинът се пръска и улученото място или тяло се обагря в ярка боя. 

Маркерите приличат на истинско оръжие, играчите са екипирани като войници, което прави играта да изглежда екстремно и дори опасно занимание, но това е само привидно. Пейнтболът е една от най-безопасните игри. Той е вид спорт, но в никакъв случай война. 

Играта е отборна. И много забавна. Двата противникови отбора се стремят да превземат флага на противниковия отбор, или да отстранят противниковите играчи, по които стрелят с топчета с боя. Улученият играч трябва да вдигне високо ръце и да извика ,че е маркиран, а после напуска игрището, без да сваля защитната си маска. 

Тези, които обичат видеоигрите, ще бъдат приятно изненадани да узнаят ,че и тук има подобни правила и всяка игра може да има различна крайна цел като завладяване на флага на противника,  освобождаване на пленници, партизанска война и много други възможни сценарии. 

Видове пейнтбол  

Съществуват два вида пейнтбол : турнирен и сценариен. 

  • Турнирната версия е много цветна, помпозна, защото целта, която се гони, е да се различи от войната. Акцентът е върху забавния елемент. 
  • Сценарийният вариант имитира военни действия, в които се вкарват различни забавни моменти. 

Екипировка в играта пейнтбол 

Участниците в играта излизат на терена облечени в специални екипи – маска, която предпазва главата, предпазна жилетка и гащеризон. Маркерите, които представляват оръжието на всеки участник, се проверяват преди играта с радар, който засича скоростта на топчето. Задължителната екипировка за всеки участник в играта я прави напълно безопасна. Това е основното изискване към тази игра. 

Терени за организиране на игри пейнтбол 

Тъй като симулира игра тип военно действие играта пейнтбол изисква специални терени, където да се провежда. Терените са построени само за тази цел и снабдени със съоръжения като укрития, бази на двата отбора, дърветаскали и други места, които създават усещане за реално протичащо събитие. 

Има ли терени за играта пейнтбол в София? 

Да, в София може да се играе пейнтбол. Изборът е между открити и закрити терени. Пейнтбол клубовете в София предлагат възможност за провеждане на игри през всички четири сезона в закритите терени, както и нощни игри, които са особено атрактивни.  

Друга приятна опция е изборът на тематичен терен в зависимост от предпочитанията към определен тип обстановка – гора, сграда, тип местност и други. 

Кой може да участва в играта пейнтбол и при какви условия? 

Играта не е само за деца, а и за всеки, който обича предизвикателствата и носи още детската жажда за забавления. Притежаването на качества като бърза мисъл и екипен дух могат само да бъдат от полза.  

Записването в групова игра може да стане в пейнтбол клуб. Поединично или на групи. А цяла група от ученици или служители във фирма или компания могат да се запишат с готови сформирани отбори, да изберат тип игра и да се забавляват приятелски и колегиално. 

Клубовете по пейнтбол в София предоставят екипировката, терена, съдействат в избор на игра и стратегия, могат да ръководят вашата игра и следят за изпълнение на условията по безопасност в хода на играта. За участниците остава само удоволствието от забавлението, от шеметно прекараното свободно време. 

Свържи се с клуба по пейнтбол и направи своята заявка! 

Забавлявай се! 

Влез в играта!