сряда, 22 юли 2009 г.

Мото клуб "Морски братя" MCC

Клубът "Морски братя" /Sea Brothers/е регистриран в гр. Бургас през 2007 г. като основната му цел е да възроди мото движението в региона.

Създаването на клуба

С първите спортни мото клубове преди Втората световна война, състезанията по мотокрос и дори обикновените мото сборища, обществеността в гр. Бургас започва да забелязва хората яхнали мотоциклетите си, профучаващи по булевардите на града. Към началото на 60-те години мотоциклетът освен средство за придвижване, работа и спорт става много популярен и за мототуризъм. Много млади ентусиасти на малки и големи групи обикалят по пътищата на страната, че дори и извън пределите й. Още са живи спомените за големи колони мотоциклети тръгнали по новите пътища на България. В по-ново време в гр.Бургас е имало няколко опита за активни мото клубове, които се оказали неуспешни – “Морски ангели”, “Нощни ездачи” и “Мото група – Бургас”.
В началото на 2006 г. сред група каращи заедно ентусиасти възниква идеята за нов мото клуб, който да има по-различна философия, цели и начини на съществуване. Част от тях са участвали вече в създаването и живота на традиционните мото клубове и са имали представа с какво им предстои да се захванат. Мото клуба като организация преди всичко е обединение на мотоциклетисти, общуващи помежду си и имащи желанието да се отличават от общата маса на себеподобните. Това е водещото при раждането на „Морски братя”, което е предшествано и от редица организирани събития. Първоначално мотористите организирали откриване на летния сезон, посетено от над 200 човека, предимно от Черноморието. По средата на лятото се отбеляза Деня на мотоциклета с мото шествие из улиците на Бургас, а в края на мото сезона бургазлии вместо да го закрият си пожелали топла зима с откриването на зимният мото сезон, с което „предизивкали” рекордни „зимни” температури. Коледа - 2006 събира над 20 моториста, които облечени като дядо Коледа и свитата му внасят доста усмивки сред гражданите на Бургас. През същото лято не остава мото събор в България, на който да няма представители от града.
В края на 2006 г., когато времето вече рядко позволявало да се кара мотоциклет, 9-има мото приятели учредяват мото клуб “Морски братя”. Основната идея е да се продължат традициите на мотоциклетизма в региона, да се популяризират и развият мотоциклетизма и мототуризма, да се създадат партньорства със сходни организации и местните власти и като цяло да се промени отношението към обществото на мотористите и мото движението като цяло. Само за няколко месеца от създаването си, клуба вече наброява 29 човека, които си дават ясна сметка за трудната задача, която са си поставили, но са твърдо убедени, че ще се поздравят с успех и в това начинание.
В началото на 2007 г. е взето решение клубът да организира мото среща в Бургаския регион, като за най-подходящ е избран месец септември – за да имат възможност всички участници да отнесат вкъщи малка частичка от отминаващото лято. „Мото среща на брега” събира в к-г „Черноморец” над 2000 любители на моторите, като лошото време не успява да попречи на доброто настроение и тя превърща в едно от най-добрите мероприятия за годината.
През следващите години мотоциклетистите от МСС”Морски братя” организират отново станалите вече традиционни откривания на летния и зимен мото сезон, честването на националния празник на България – 3-ти март, както и отбелязването на 1-ви юни – Международен ден на детето.




бат Димо - Honda VTX1300 S
Георги Въжаров - Honda VT1100 Shadow Aero
Коста Стойков - Мадрид, Испания - Honda VT1100 Shadow
Николай Дренски - BMW K100 LT
Иван ИвановSuzuki - VL800 Volusia
Дидо - Honda VTR 1000
Кънчо Станчев - Honda VTX 1300 C
Калоян Чекелев - Honda ST1100 Pan European
Стоян Димитров - Катрика - Honda VT1100 Shadow SpiritHonda NX 650 Dominator
Пламен Костов - Yamaha XV750 SP
Андреан Стоянов - Honda V45 Magna
Константин Кралев - Suzuki VS750 Intruder
Добромир Панайотов - Honda VTX 1300 S
Петър Тенев - Honda VT750 Shadow
Георги Донев - Honda VT750 Shadow
Иван Радев - Рачо - Kawasaki VN1500 Vulkan
Стойко Куманов - Чоко - Honda NV 750 Custom
Иван
Росен - Suzuki VS 800 Intruder
Павлин Пеев - Лондон, Англия - Ducati 749
Петър - Suzuki GS450 Custom
Тенко - с.Бузовград - Honda VF500
Николай Дончев - с.Манолово
Георги Тодоров - с.Бузовград
Красимир Цанев - с.Бузовград
Димитър Анастасов - Yamaha XVS 1100 Drag Star

Първия Български Бутон за споделяне

0 коментара:

Публикуване на коментар

МОТОСВЯТ © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute