Клуб за водни и екстремни спортове "Порт Лом"


КЛУБ ЗА ВОДНИ И ЕКСТРЕМНИ СПОРТОВЕ „ПОРТ ЛОМ”

 

ПОРТ ЛОМКлубът е основан през 1978 г. Той е лицензиран от ДАМС и член на Българската федерация по водомоторен спорт. Управителният съвет е с председател Борислав Михов и членове: Спиридон Каменов, Тони Тодоров, Константин Костадинов, Михаил Михайлов, Димитър Димитров и Людмил Бадиков.

Първоначално клубът развива гребане, ветроходство и водомоторен спорт. През 80-те и 90-те години клубът вече разполага със собствени двигатели и проектира и изработва скутери.

„Порт Лом” за пръв път става отборен републикански шампион през 1989 г. Клубът е отборен републикански шампион през 2000 г., 2001 г., 2002 г. и 2003 г. Най-малкият клас е учреден по инициатива на клуба и първото състезание в клас "SA" за младежи до 14 години е проведено в Лом през 2001 година. Скутеристите от „Порт Лом” се състезават в класовете SA, SC, OA-250, OB-350, OC-500 и R-1000. От 2008 г. клубът подготвя състезатели и в детския клас „Джуниър”. Същата година Клубът за водни и екстремни спортове „Порт Лом” е трети в републиканския отборен шампионат.

Началник и треньор на скутеристите е Спиридон Дочев, който заедно с изпълнителния директор на „Пристанищен комплекс Лом” ЕАД Борислав Михов са членове на Управителния съвет на Българската федерация по водомоторен спорт.

„През всичките години ние обучаваме деца и младежи, ограмотяваме ги технически, възпитаваме ги в спортен дух и те достойно защитават името на град Лом на републикански състезания. Но за да успееш да се задържиш на върха трябва много труд, умения, но и солидна материална база, и най-вече средства, с каквито ние на разполагаме. Никой от нашия клуб не получава и стотинка за труда си, всичко, което правим, е в името на достойното ни представяне, а това невинаги се оцецява” – казва Спиридон Дочев.

За контакти:
3600 Лом, ул.”Пристанищна” №21
Тел. (+359 971) 60 300, 69 412
Е-mail: portlom-admin@almus.net, WEB: www.port/lom-bg.com





{START_COUNTER}